clanak False

IX. INOVA MLADI 2009.

19.04.2017.

 
U prostorima Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu održana je 9. svibnja 2009. deveta po redu INOVA-MLADI, najveća izložba inovacija mladih u našoj zemlji. Zajednički je, još od 2001. godine, organiziraju Savez inovatora Zagreba, Fakultet strojarstva i brodogradnje i njegova Udruga inovatora, Savez udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba i zagrebačke udruge mladih inovatora. Riječ je o programu od posebnog interesa za Grad Zagreb koji sufinancira Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Na ovogodišnjoj, do sada najvećoj i po broju izlagača najbrojnijoj izložbi, koju je otvorio pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Grada Zagreba i predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture mr. sc. Ladislav Prežigalo, sudjelovalo je 246 izlagača – učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola i studenata te gostiju iz 26 škola iz svih dijelova Hrvatske kao i mladih inovatora iz susjedne Bosne i Hercegovine – koji su izložili ukupno 257 inovacija.

Najboljim mladim inovatorima podijeljeno je 65 zlatnih, 64 srebrnih i 90 brončanih medalja te 11 posebnih nagrada. Zaslužnim pojedincima dodijeljene su i četiri zahvale.

Najboljim mladim inovatorom ove godine proglašen je Matej Mavrek, maturant Tehničke škole koji je dobio Veliku nagradu INOVA MLADI 2009 (priznanje, prijenosni pehar i skuter Giler) te izravan upis na Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 


Novosti 2009