clanak False

Ayrton Senna memorijal 2009

19.04.2017.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića u Zagrebu je od 24. do 26. travnja 2009. na miniautodromu "Ayrton Senna" održana 16. EFRA Grand Prix utrka "Ayrton Senna memorial '09" automodela na daljinsko upravljanje 1:5 turistički modeli i 2. utrka Europskog prvenstva u klasi automodela na daljinsko upravljanje Formula 1. Na natjecanjima, čiji su organizatori i ove godine bili Zagrebački automodelarski savez i Automodelarski klub "Croatia model" iz Zagreba, sudjelovalo je 65 natjecatelja iz Austrije, Belgije, Češke, Italije, Irske, Mađarske, Norveške, Njemačke, Švicarske i Hrvatske.

U sklopu "Memoriala" vožena je i utrka u klasi 1:5 nacional u kojoj su mladi vozači hrvatskih udruga i polaznici automodelarske škole ZAS-a pokazali svoje umijeće upravljanja automodelima.

U utrci automodela u klasi Formula 1 prvo mjesto osvojio je Hrvoje Stegmayer iz Hrvatske, drugi je bio Marko Grigić također iz Hrvatske, a 3. Jimmy Poelmans iz Belgije. Nakon dvije odvožene utrke za Europsko prvenstvo u ovoj klasi među prvih 10 čak je pet vozača iz Hrvatske (1. Luka Bušac, 2. Hrvoje Stegmayer, 7. Marko Grigić, 8. Dario Veseli i 9. Zvonimir Matošić).

U utrci automodela na daljinsko upravljanje 1:5 turistički modeli najbolji su bili Jennifer Bernauer (1. mjesto) i Michael Weiser (2. mjesto), oba iz Austrije, te Peter Miko iz Mađarske na 3. mjestu.

I ovogodišnja natjecanja održana su uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Hrvatske zajednice tehničke kulture, a prisustvovao im je i izaslanik Predsjednika Republike gospodin Hrvoje Cvitanović.

 


Novosti 2009