clanak False

Predstavljen Zbornik najuspješnijih zagrebačkih inovacija 2004. – 2008.

19.04.2017.

 

Pod pokroviteljstvom predsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba mr. sc. Tatjane Holjevac u Zagrebu je 14. siječnja 2009. u velikoj dvorani Gradske skupštine svečano predstavljen Zbornik najuspješnijih zagrebačkih inovacija 2004. – 2008. u izdanju Saveza inovatora Zagreba.

U Zborniku su, na više od 200 stranica i uz brojne fotografije, predstavljeni najuspješniji radovi zagrebačkih inovatora koji su u protekle četiri godine osvojili brojna odličja na domaćim i najvećim svjetskim izložbama inovacija u Pittsburghu, Londonu i Moskvi.

O Zborniku je, pred 100-tinjak okupljenih inovatora, brojnih novinara i uzvanika, govorila predsjednica Saveza inovatora Zagreba, gospođa Ljiljana Pedišić, istaknuvši, među ostalim, da o iznimnim dometima najuspješnijih zagrebačkih inovacija najbolje govore rezultati komercijalizacije. Do sada je, naime, komercijalizirano 65% tih inovacija u RH i 29% u inozemstvu. Glavni cilj Zbornika je, prema njezinim riječima, produžiti njihovu poslovnu ponudu i nakon završetka izložbi inovacija i tako pomoći da se vrijedni radovi zagrebačkih inovatora još uspješnije komercijaliziraju.

Prigodnim pozdravnim riječima okupljenima su se obratili predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, mr. sc. Tatjana Holjevac, i pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, mr. sc. Ladislav Prežigalo, ističući veliku i kontinuiranu višegodišnju podršku koju Grad Zagreb pruža svojim inovatorima i koju će, kako je naglašeno, nastaviti pružati i u buduće.

  


Novosti 2009