clanak False

Najuspješniji mladi automodelari kod pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport

19.04.2017.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić sa suradnicima primio je u srijedu, 16. prosinca 2009. delegaciju Zagrebačkog automodelarskog saveza na čelu sa Zvonimirom Matošićem, predsjednikom i Jasenkom Jendrašić, tajnicom Saveza.

  

U delegaciji su bili mladi automodelari koji su ove godine postigli iznimno vrijedne rezultate na europskim i domaćim natjecanjima, među kojima i Marko Grigić, učenik drugog razreda Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perešina, aktualni juniorski prvak Europe u klasi Formula 1 i dobitnik zlatne medalje EFRA-e za 2009. godinu kao najbolji junior, student Hrvoje Stegmayer, seniorski prvak Europe u klasi Formula 1, te osnovnoškolac Ivan Madjer, aktualni prvak Hrvatske u klasi 1/5 Nacional.

   

U ugodnom druženju, zagrebački su automodelari, uz projekciju dokumentarno-informativnog filma, upoznali pročelnika Lovrića s radom i rezultatima Saveza koji djeluje od 1994. godine te mu čestitali predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

Govoreći o važnosti tehničke kulture, Ivica Lovrić je naglasio da je briga Grada Zagreba za njezin razvoj i unapređivanje, osobito među djecom i mladima, samorazumljiva u suvremenim uvjetima koje bitno obilježava stalan i buran tehničko-tehnološki razvitak i napredak, sveopća kompjutorizacija i sveprisutna virtualna globalizacija životnih i radnih procesa diljem svijeta. Čestitao je mladim automodelarima na iznimno vrijednim rezultatima postignutim na mnogobrojnim natjecanjima tijekom 2009. godine te im uzvratio čestitkama za predstojeće blagdane i zaželio još mnogo novih uspjeha, medalja i pehara. Poručio im je, pritom, da su vrata Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport za njih stalno otvorena i obećao da će Ured i nadalje pratiti i, u skladu s mogućnostima, financijski adekvatno pomagati njihovu djelatnost.


Novosti 2009