clanak False

Uspjeh mladih Zagrepčana na izložbi u Kastvu

19.04.2017.

Od 22. do 23. listopada 2009. u Kastvu je održana Druga nacionalna izložba mladih inovatora i tehničkog stvaralaštva mladih koju su, pod pokroviteljstvom Grada Kastva, organizirali Klub inovatora Kastav, Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Primorsko-goranske županije. Na izložbi je predstavljena 31 inovacija kao i 28 radova iz ostalih tehničkih djelatnosti mladih Rijeke, Zagreba, Osijeka, Belog Manastira, Imotskog, Slavonskog Broda i Vukovara.

  

U kategoriji tehničkog stvaralaštva mladih vrlo uspješno nastupila je i Zagrebačka zajednica tehničke kulture. Njezina predstavnica Marija Banovac iz Centra tehničke kulture Dubrava osvojila je, u konkurenciji modelara, zlatnu medalju za model Turopoljske kuće, a polaznici programa Centra tehničke kulture Črnomerec broncu za modele u drvu.

Među mladim inovatorima zlatne medalje osvojili su i Zagrepčani Leon Šneler iz Elektrotehničke škole, Nenad Zlamal iz KMI "Ruđer" Tehničke škole Ruđer Bošković, Tomislav Novosel iz Željezničke tehničke škole i Zvonimir Šafran iz KMT Dubarava. Srebrna odličja dobili su Tomislav Koletić iz Udruge inovatora "Končar-ideja, Antonio Topić iz OŠ Antun Mihanović, a brončana Filip Kovačić-Popov, Vladimir Korak i Tomislav Sokolović iz I. tehničke škole Tesla, Igor Petek iz Željezničke tehničke škole, Tihana Ciglar s Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Matija Jakšić s Kineziološkog fakulteta.

     


Novosti 2009