clanak False

Vrijedna donacija ZZTK Dječjem domu I. G. Kovačića u Zagrebu

19.04.2017.

U petak, 4. prosinca 2009., u prostorima Dječjeg doma I. G. Kovačića u Zagrebu upriličena je svečanost na kojoj su predstavnici Zagrebačke zajednice tehničke kulture mladim stanarima Doma darivali informatičku opremu vrijednu 20.000,00 kn. U donatorskoj akciji, koja se ove godine održava po deseti put, oprema Dječjeg doma obogaćena je s dva stolna i dva prijenosna računala s kompletnim softverom, jednim skenerom te kvalitetnim fotokopirnim strojem.

Ovaj vrijedan dar predstojniku Doma, Stipi Babiću i ravnateljici DD "Zagreb", Jasni Čurković Kelava, u ime donatora uručio je dopredsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture Mario Kuzele. Pored štićenika Doma, svečanosti su prisustvovali i Madeleine Wolf, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića, Marinka Bakula-Anđelić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Luka Šimurina, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, te Gracijela Gabriel Pukšec, glavna tajnica ZZTK.

  

Akcija doniranja Dječjeg doma I. G. Kovačića (podružnice ustanove Dječji dom "Zagreb"), čiji su štićenici djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi u adolescentskoj dobi do punoljetnosti, odvija se već deset godina u okviru socijalnog programa Inform@ kojeg Zagrebačka zajednica tehničke kulture provodi uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

U okviru programa, štićenike Doma, ali i njihove mentore, educira se u korištenju informatičkih alata i opreme koja im je donirana, a organiziraju se i raznovrsni edukativni izleti. Brigu o održavanju informatičke opreme i osiguravanju programske podrške na sebe je preuzela Zagrebačka zajednica tehničke kulture.

  


Novosti 2009