clanak False

16. otvoreno prvenstvo Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež

19.04.2017.

U mjestu Čehi pored Zagreba 20. lipnja održano je 16. otvoreno prvenstvo Zagreba u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Organizator natjecanja bio je Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina, a suorganizatori Hrvatski astronautički i raketni savez, Zagrebačka zajednica tehničke kulture i Amaterski raketno astronautički klub Dubrava uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Već tradicionalno, klub domaćin bio je Zrakoplovni klub "Aerotika" iz Čeha.

Natjecanje je održano u kategorijama nacionalne klase i to za učenike osnovnih i srednjih škola (rakete s padobranom S3A i rakete s trakom S6A). Na natjecanju su sudjelovali mladi raketari iz 14 klubova iz Beletinca, Cerića, Čakovca, Garešnice, Pule, Velike Gorice, Velike Mlake i Zagreba.

  

 Unatoč lošim vremenskim prilikama postignuti su dobri rezultati, a najuspješnijim učenicima i ekipama u pojedinim disciplinama dodijeljeni su pehari i medalje. Najviše odličja osvojili su članovi AK "Međimurje" iz Čakovca (4 medalje u pojedinačnoj i 2 pehara u ekipnoj konkurenciji). Od zagrebačkih klubova najuspješniji je bio ARAK Dubrava (2 pehara i 2 medalje).

  

 

 


Novosti 2009