clanak False

Uspjeh hrvatskih inovatora na Dalekom istoku

01.10.2009.

Na upravo završenoj 5. međunarodnoj izložbi inovacija i tehnologija INST 2009., održanoj od 24. do 27. rujna 2009., u Taipeiju, na Tajvanu, hrvatski inovatori, koji su ovdje nastupili prvi put, predstavili su šest inovacija i osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu, dvije brončane i pet posebnih nagrada u konkurenciji 695 izlagača iz cijeloga svijeta.

Zlatne medalje osvojili su Ivan Matuna za inovaciju INDESI i Stipan Orčić za Posudu za pranje voća i povrća, srebrnu Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Jana Žiljak Vujić i Ivana Žiljak za Zaštitni infracrveni tisak s procesnim bojama (za ovu inovaciju oni su primili i posebnu nagradu Tajvanskog saveza inovatora TIA), a brončane Bojan Ciglenečki za inovaciju EKO-CLEAN i Ozren Orešković, iz tvrtke Veski, za Uređaj za snimanje i trajni nadzor prijelaznih pojava – CoDiS TR.

Posebnu nagradu Tajvanskog saveza za promicanje inovativnih proizvoda TIPPA osvojila je Ivana Drčec iz tvrtke Cyclops za inovaciju REFIT software, te Ivan Matuna za inovaciju INDESI.

Hrvatski savez inovatora dobio je nagradu "Foreign friendship award", a Savez inovatora Zagreba nagradu za uspješan nastup na izložbi.

 


Novosti 2009