clanak False

Zamjenik gradonačelnika u Beču

Na poziv gradonačelnika Beča izaslanstvo Zagreba, koje predvodi zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, sudjeluje na dvodnevnom Dijalog-forumu gradova o temi Gradske tehnologije i tehnologije zaštite okoliša
08.12.2008.

Na poziv gradonačelnika Grada Beča izaslanstvo Grada Zagreba, koje predvodi zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, sudjelovat će, od 8. do 10. prosinca, na Dijalog-forumu gradova o temi Gradske tehnologije i tehnologije zaštite okoliša - javno i/ili privatno, na primjeru bečke vodoopskrbe i odvodnje.

Na Forumu će zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić održati izlaganje o temi održivoga razvoja, s posebnim osvrtom na vodoopskrbni sustav i zaštitu voda.

Uz predstavnike Zagreba i domaćina Beča na Forumu se očekuje sudjelovanje predstavnika Beograda, Budimpešte, Ljubljane, Krakova, Bratislave i Moskve.

Na kraju Dijalog-foruma, a na temelju razmjene iskustva gradova-sudionika, predviđeno je zajedničko potpisivanje Memoranduma o suradnji gradova na području održivoga razvoja, s posebnim naglaskom na vodoopskrbi i odvodnji, kao bitnoj komunalnoj djelatnosti koja i dalje treba ostati pod ingerencijom javnoga sektora.


Gradske vijesti - 2008.