clanak False

Albanski ministar kulture kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se danas u Gradskoj skupštini s albanskim ministrom kulture, omladine i športa Valtonom Beqiriem koji boravi u Zagrebu u povodu Dana Majke Tereze...
24.11.2008.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se danas u Gradskoj skupštini s albanskim ministrom kulture, omladine i športa Valtonom Beqiriem koji boravi u Zagrebu u povodu Dana Majke Tereze i proslave pete obljetnice njezinoga proglašenja blaženom. U društvu s ministrom bio je i njegov savjetnik Shefki Ukaj te albanski misionar Ndue Ballabani.

Visoki je gost zagrebačkome gradonačelniku prenio poziv gradonačelnika Prištine Ise Mustafe da posjeti glavni grad Kosova, a, među ostalim, tema razgovora bilo je pitanje kulturne suradnje dviju zemalja i glavnih gradova Zagreba i Prištine. Uskoro bi moglo biti dogovoreno gostovanje čuvenoga kosovskog ansambla ŠOTA u Zagrebu, u kojem živi oko 5000 Albanaca, od kojih se dio okuplja u Albanskoj katoličkoj misiji gdje je danas otkrivena spomen ploča u čast Majci Terezi, ženi koja je svojim životom i radom duboko obilježila 20. stoljeće.


Gradske vijesti - 2008.