clanak False

Krov na Areni prošao test opterećenja 17 tona

U redovitom obilasku gradilišta Arene, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo tijekom radova i dodao kako je mjerodavni gradski ured već počeo s tehničkim pregledom za što će trebati 15 do 20 dana.
01.12.2008.


 (Hina) - Predsjednik Uprave "Ingre" Igor Oppenhein najavio je danas da će "Arena Zagreb" biti dovršena do 15. prosinca nakon čega slijedi svečano otvorenje, a zadovoljstvo dovršetkom radova izrazio je i gradonačelnik Milan Bandić prigodom redovitog obilaska gradilišta "Arene".

"Nema nikakvog odgađanja i sve ide svojim tijekom. Zajedno ćemo dogovoriti termin svečanog otvaranja", rekao je gradonačelnik Bandić te dodao kako su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje segmentarno već počeli s tehničkim pregledom Arene za što će trebati 15 do 20 dana.

Oppenheim je izvijestio kako se intenzivno dovršavaju unutarnji radovi. Puštena je u pogon stanica za centralno grijanje pa radijatorska mreža već grije, dovršava se posao s tribinama i uređenjem okoliša, a testiran je i krov pod opterećenjem od 17 tona.

"Držimo da će do 15. prosinca svi radovi biti završeni, a iza toga slijedi prigodan trenutak za otvaranje dvorane", rekao je i naveo da se prije toga mora izdati odgovarajuća dozvola. "Kad ona bude izdana, dvorana će biti spremna za primitak posjetitelja", dodao je.

Bandić je izvijestio da je većina okolnih cesta asfaltirana i da će za 10-ak dana i to biti gotovo. "Za dva tjedna ovdje ćemo nazdraviti šampanjcem jer smo napravili veliki dio posla i pobijedili rokove", kazao je.

Na upit novinara hoće li Grad Zagreb izdvojiti 10 milijuna kuna na zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza za organizaciju Svjetskog rukomentog prvenstva, Bandić je odgovorio da Grad Zagreb, zajedno s Vladom RH, stoji iza toga da ne dovede u pitanje odražavanje prvenstva naglasivši da je glavni preduvjet za to dvorana bez koje nema ni polufinala ni finala. "Prioritet je dovršetak dvorane", dodao je.

"Svim dušebrižnicima poručujem da ćemo se oko participacije troškova dogovoriti na sastanku Organizacijskog odbora zajedno s Vladom i pet gradova u kojima se održavaju natjecanja", napomenuo je Bandić navodeći kako troškovi moraju biti transparentni i da moraju korespondirati s aktualnom gospodarskom situacijom u Hrvatskoj i u Zagrebu.


Gradske vijesti - 2008.