clanak False

Sljeme spremno za Snježnu kraljicu

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu, rečeno je jutros na presici u Tomislavcu, nakon posljednje snježne kontrole Crvenog spusta na kojemu je snijeg uglavnom visok 40 do 50 cm...
29.12.2008.

Uoči natjecanja VIP SNOW QUEEN TROPHY

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu, rečeno je jutros na presici u sljemenskom hotelu Tomislavov dom, nakon posljednje snježne kontrole Crvenog spusta zbog dobivanja zelenoga svjetla za održavanje dviju renomiranih skijaških utrka ženskog i muškog slaloma, 4. i 6. siječnja.

Prema riječima Gorazda Bedrača, kontrolora FIS-a, staza je u cijelosti pripremljena, a visina snijega uglavnom iznosi 40-50 centimetara.

Na presici se čulo i to da će se prijenos ženskog i muškog slaloma pratiti u 70 zemalja svijeta te da će Zagrepčani nakon završetka natjecanja, od ponedjeljka do petka, moći skijati 30 posto jeftinije.

Najavio je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se, sa suradnicima, novinarima, predstavnicima FIS-a, Skijaškog saveza i Zagrebačkog holdinga, prije presice provozao u trosedežnici, kako bi se ponovno uvjerio da je staza spremna za veličanstvena natjecanja koja, četvrtu godinu zaredom, Zagreb uvrštavaju među prepoznatljive svjetske skijaške centre. 
 


Gradske vijesti - 2008.