clanak False

Kvaliteta života i rad gradske uprave

U hotelu Tomislavov dom predstavljeni su rezultati ankete o kvaliteti života i radu gradske uprave u Zagrebu, prvog istraživanja ovakve vrste u Hrvatskoj  koje je Centar za razvoj neprofitnih organizacija na reprezentativnom uzorku od 2560 Zagrepčana.
15.11.2008.


Zagrepčani u najvažnije infrastrukturne projekte unatrag četiri godine ubrajaju nove mostove, nadvožnjake, shopping centre, uređenje javnih površina i, među ostalim, projekte gradnje stanova. Istodobno se žale na poskupljenje režija i visoke cijene parkinga, a kao problem prepoznaju urbanizam. Rad gradske uprave građani Zagreba ocjenjuju ocjenom 3,2, a rad gradonačelnika s 3,3.

Neki su to od rezultata ankete o kvaliteti života i radu gradske uprave u Zagrebu, prvog istraživanja ovakve vrste u Hrvatskoj, a koje je Centar za razvoj neprofitnih organizacija proveo tijekom lipnja i srpnja ove godine na reprezentativnom uzorku od 2560 Zagrepčana.

U sljemenskom hotelu Tomislavov dom, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih zamjenika Ljiljane Kuhta Jeličić i Ive Jelušića, predsjednice Gradske skupštine Tatjane Holjevac, predsjednika i članova vijeća gradskih četvti, predsjednika Uprave Holdinga Ive Čovića sa suradnicima, pročelnika, članova Poglavarstva i gradskih zastupnika, rezultate opsežnog istraživanja predstavio je prof.dr. Gojko Bežovan.

Za tridesetak dana, na temelju predstavljenih rezultata, mišljenja i prijedloga, mjerodavne gradske skužbe izradit će, svaka u svojoj domeni, prijedlog mjera za poboljšanje standarda u Zagrebu koje će, prema najavi gradonačelnika Bandića, biti objavljene potkraj godine.


Gradske vijesti - 2008.