clanak False

Predblagdansko ukrašavanje grada

Početkom studenog započelo je predblagdansko uređivanje Zagreba koje će potrajati do konca mjeseca. Dotad će božićna drvca krasiti Trg bana Jelačića, Markov i Kvaternikov trg, Podusedski trg, Svačićev trg i središta gradskih četvrti.
11.11.2008.

Početkom studenog započelo je predblagdansko uređivanje Zagreba koje će potrajati do konca mjeseca. Dotad će božićna drvca krasiti Trg bana Jelačića, Markov i Kvaternikov trg, Podusedski trg, Svačićev trg i središta gradskih četvrti. Borovi će biti postavljeni i na terminalima, i to: Dubec, Borongaj, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Ljubljanica, Dugave ispred Oktogona, Park Nehajska i ispred crkve u Sigetu.

Kao i prošle godine dekoracija će blistati u ulicama gradskog središta, a bit će ukrašena i pročelja zgrada poput Gradskog poglavarstva, Gradske knjižnice, Umjetničkog paviljona, Zagrebačke katedrale i ostalih, a kako bi šetnja gradom u prosincu ostavila dojam na sve koji se nađu u Zagrebu, ukrasit će se i bjelogorično i crnogorično drveće mnogobrojnih ulica u užoj jezgri grada (Tkalčićeva, Gajeva, Draškovićeva, Jurišićeva, Varšavska, Meštrovićev trg, Britanac, Preradovićev trg…).

Ove godine po prvi put ukrasit će se neke nove lokacije poput Domjanićeve, Tomićeve, dio Petrinjske do Amruševe, dio Gajeve do Hebrangove te dio Preradovićeve do Tesline.

Novi ukrasi naći će se i na rasvjetnim stupovima. Radi ugođaja, ali i ušteda, žaruljice starog tipa veće potrošnje energije i kratkog roka trajanja, ove se godine zamjenjuju modernim LED diodama velike trajnosti i male potrošnje energije. Nabavljena su i 3D srca i kugle male snage i velike trajnosti, kao i mnoštvo drugih ukrasa koji će, ne sumnjamo, građanima uvelike uljepšati ugođaj Božića i Nove godine u Zagrebu. A kako ne bismo baš sve otkrili, dođite u središte grada, prošećite i uživajte.


Gradske vijesti - 2008.