clanak False

Ugovor o provedbi projekta Regionalni jamstveni instrument

U prostorijama Udruženja obrtnika Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić i Milan Ožanić, direktor Razvojne agencije Zagreb, potpisali su Ugovor o suradnji na projektu Regionalni jamstveni instrumenti.
11.11.2008.

U prostorijama Udruženja obrtnika Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić, u ime Grada Zagreba, i Milan Ožanić, direktor Razvojne agencije Zagreb, potpisali su Ugovor o suradnji na projektu Regionalni jamstveni instrumenti.

Tim Ugovorom želi se pomoći obrtnicima i malim poduzetnicima s područja Grada Zagreba koji imaju kvalitetne projekte, ali susreću se s problemom jer nisu u mogućnosti osigurati jamstva koja od njih traže poslovne banke pri proceduri odobravanju kredita. Na ovaj način izaći će im se u susret te osigurati financijska sredstva koja će poslužiti kao jamstveni fond u poslovnim bankama prilikom ishođenja povoljnijih kredita.

Sredstva za provedbu projekta u jednakim iznosima od 650,000 kuna osigurali su : Grad Zagreb, Udruženje obrtnika Grada Zagreba i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva; što će reći kako je ukupno osigurano 1,95 milijuna kuna. Maksimalan iznos jamstva kredita iznosit će do 50% odobrenog kredita, a maksimalni iznos kredita do 200,000 kuna.


Gradske vijesti - 2008.