clanak False

Prof. dr. Franjo Topić kod gradonačelnika

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, u Gradskom je poglavarstvu primio prof. dr. Franju Topića, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Sarajeva.
13.11.2008.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, u Gradskom je poglavarstvu primio prof. dr. Franju Topića, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Sarajeva. Predsjednik Topić informirao je domaćine o radu i programima Društva, a Gradonačelnik je posebno istaknuo važnost i ulogu Napretka u promicanju kulture hrvatske zajednice, u harmoniji s drugima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Razgovaralo se također i o povratu imovine u čemu je Napredak imao, a imat će i ubuduće, gradsku podršku. Prof. Topić zamolio je gradonačelnika i za proračunsku potporu za programe Društva.
Istaknuo je, također, i činjenicu da potpora koja mu je iskazana kroz kandidaturu za sarajevskog gradonačelnika pokazuje da su građani Sarajeva voljni prihvatiti Hrvata, svećenika za gradonačelnika, a to je velika dobit, dodao je, za BiH i njenu budućnost.


Gradske vijesti - 2008.