clanak False

Zatvaranje izložbe Miroslav Kraljević i sljedbenici u Novom Sadu

Zamjenica V. Kusin prisustvovala je svečanom zatvaranju gostujuće izložbe zagrebačke Moderne galerije Miroslav Kraljević i sljedbenici u Novom Sadu.
 
22.02.2016.


Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin prisustvovala je sinoć, 21. veljače, svečanom zatvaranju gostujuće izložbe zagrebačke Moderne galerije Miroslav Kraljević i sljedbenici u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

Riječ je o izložbi koja je više od dva mjeseca oduševljavala novosadsku publiku i koja je, sudeći po odjecima u medijima i kod stručne javnosti bila prvorazredni kulturni događaj i likovni projekt koji će se dugo pamtiti.

Slike Miroslava Kraljević, uz šezdeset djela vodećih hrvatskih slikara koji su tijekom prva tri desetljeća 20. stoljeća u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, nastavili modernističkom brazdom velikog inovatora, ne samo da su odlično primljeni u Novom Sadu, nego su iznimno kvalitetno i zorno ukazali na potrebu oživljavanja kulturnih veza između dva grada i nužnost obnove institucionalne suradnje između njihovih vodećih muzejskih ustanova.

Na tom tragu, zamjenica Kusin će se danas sastati s pokrajinskim sekretarom za kulturu i javno informisanje Slavišom Grujićem s kojim će razgovarati o nastavku izvrsne suradnje kulturnih institucija dva grada koja će se nastaviti izložbama Save Šimunovića ove godine te Milana Konjovića iduće godine u Zagrebu.
 

Gradske vijesti - 2016.