clanak False

Mjesec svjesnosti o zdravlju prostate - Movember - Sve za njega

Javnozdravstvenu akciju podizanja svijesti o važnosti prevencije raka prostate Movember- Sve za njega podržao je gradonačelnik Milan Bandić.
 
19.11.2016.

Vožnjom turističkim tramvajem koji je krenuo s Trga bana Jelačića preko Praške, Mihanovićeve, Vodnikove, Savske , Frankopanske, Ilice pa nazad do Trga bana Jelačića, započela je javnozdravstvena akcija podizanja svijesti o važnosti prevencije raka prostate Movember- Sve za njega.

Javnozdravstvenu akciju podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako je upravo rak prostate treći uzrok smrtnosti muškaraca u RH, te da je upravo najbolja obrana od te opake bolesti prevencija i edukacija. 

Građanima su u tramvaju podijeljeni edukativni letci i Čaj Sve za njega! - Zdravlje u šalici čaja, koji je Gradska ljekarna Zagreb izradila samo za potrebe ove kampanje. U akciji sudjeluju i zagrebački brijači The Barbers tim i liječnici i volonteri iz Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate.

Akciju je pokrenuo Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, u suradnji s Gradskom ljekarnom, Zagrebačkim električnim travajem i Etnografskim muzejom te Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate.


 

Gradske vijesti - 2016.