clanak False

Podsljeme dobilo mobilno reciklažno dvorište

Na križanju ulica Štefanovec i Markuševečka, u Gradskoj četvrti Podsljeme je otvoreno mobilno reciklažno dvorište gdje će građani moći predavati i do 30 različitih vrsta otpada.
12.12.2016.

Na križanju ulica Štefanovec i Markuševečka, u Gradskoj četvrti Podsljeme je otvoreno peto zagrebačko mobilno reciklažno dvorište gdje će građani moći predavati i do 30 različitih vrsta otpada.

Nakon stanovnika Trnja, Brezovice, Gornjeg grada – Medveščaka te Trešnjevke, i stanovnici Podsljemena od danas mogu dovoditi glomazni i drugi otpad te ga mogu predavati našim djelatnicima bez naknade – rekla je Daniela Franić, članica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoća je naglasila kako su građani prepoznali mobilna reciklažna dvorišta kao mjesta gdje se na jednostavan način mogu riješiti neželjenog otpada te da podružnica Čistoća neprestano traži nove lokacije, ovisno o potrebama građana. Ovakvu mobilnu jedinicu možemo montirati i demontirati u roku od dva dana pa se u vrlo kratkome roku može premjestiti tamo gdje je potrebna. Građani u ovim dvorištima mogu odlagati više od 30 različitih vrsta otpada, a smisao ove inicijative je da dvorišta budu dostupna što većemu broju građana – objasnila je voditeljica Lovrečki dodajući da su izrade planova za sljedeću godinu i ishođenje lokacijskih dozvola za nova dvorišta ovakve vrste u tijeku. Nastojat ćemo svaku gradsku četvrt pokriti s jednom mobilnom jedinicom, a najveći problem je pronalaženje lokacija – rekla je.

Radno vrijeme ovoga mobilnog reciklažnog dvorišta je tijekom tjedna od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 14 sati. 

Gradske vijesti - 2016.