clanak False

Zamjenica Kusin u Sankt Peterburgu

U Sankt Peterburgu je boravila delegacija Grada Zagreba predvođena Vesnom Kusin, zamjenicom gradonačelnika, koja je prisustvovala IV. međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slavenski svijet". 
01.12.2016.
U Sankt Peterburgu je na poziv guvernera Georgya Poltavchenka  boravila  delegacija Grada Zagreba predvođena Vesnom Kusin, zamjenicom gradonačelnika, koja je od 29. studenoga do 1. prosinca prisustvovala IV. međunarodnom kongresu "Sankt Peterburg i slavenski svijet".

Grad Zagreb na kongresu  Sankt Peterburg i slavenski svijet  sudjeluje od 2013., a ovogodišnji program je bio na temu informacijskih tehnologija  te njezinih  uloga i važnosti u životu suvremenog društva pod naslovom „Uloga informacijskih tehnologija u razvoju modernog grada“.
 
Osim sudjelovanja na kongresu, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin je održala sastanke vezane uz nastavak kulturne suradnje Zagreba i Sankt Peterburga u muzeju Ermitaž te u  Odboru za kulturu Sankt Peterburga gdje su  joj se pridružili Antonio Picukarić, ravnatelj galerije Klovićevi dvori i Dubravka Vrgoč, intendantica HNK. Također, na inicijativu Hrvatskog veleposlanstva u Moskvi je organiziran sastanak s direktorom Državne knjižnice strane književnosti u Moskvi, gospodinom Vadimom Dudom. Razgovaralo se o mogućnosti postavljanja spomenika Jurju Križaniću u Državnoj knjižnici strane književnosti u Moskvi  gdje se uskoro otvara Centar slavenskih kultura , a koji bi se nalazio na trgu ispred knjižnice ili u njezinu atriju te o drugim vidovima kulturne suradnje.

U delegaciji Grada Zagreba na kongresu su bile Dubravka Mendeš Poljak, voditeljica Službe za podršku informacijskom sustavu, a koja je održala vrlo uspješnu prezentaciju "City of Zagreb's Digital Agenda –- IT experiences and chalenges"  u sklopu predstavljanja Iskustva gradova u području IT – rješenja u urbanoj ekonomiji i Tihana Marić, voditeljica Službe za međugradsku suradnju. 

Gradske vijesti - 2016.