clanak False

Sutra počinje skijaška sezona na Sljemenu

Sutra na Sljemenu, besplatnim noćnim skijanjem na Crvenom spustu započinje skijaška sezona 2016., najavljeno je na današnjoj konferencije za novinare u Gradskoj upravi.
19.12.2016.
Sutra na Sljemenu, besplatnim noćnim skijanjem na Crvenom spustu započinje skijaška sezona 2016., najavljeno je na današnjoj konferencije za novinare u Gradskoj upravi.

Kako je naglasio rukovoditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak, za skijanje je pripremljen Crveni spust na kojem je napravljeno 60 do 70cm snijega i staza će u potpunosti biti spremna i za Snježnu kraljicu 3. odnosno 5. siječnja. Ostale staze su u procesu zasnježenja i nadam se da ćemo u neko skorije vrijeme ako nam dopuste vremenske prilike otvoriti i njih, rekao je rukovoditelj Žiljak.

Staza je otvorena svakim danom od 9,00 do 16,00 sati te utorkom i četvrtkom i noćno skijanje od 19,00 do 22,00 sata.
Detaljnije o radnom vremenu i cijenama ski karata pročitajte ovdje.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve sugrađane i zaljubljenike u skijanje da dođu i u što većem broju uživaju u snježnim radostima na našem Sljemenu!

Oni koju pak ne mogu doći na Sljeme, moći će 4. siječnja u snježnim radostima uživati u samom centru grada. Naime, ove se godine u terminu Snježne Kraljice obilježava 50. obljetnice Svjetskog kupa pa je ideja da se 4. siječnja  od Kaptola do Manduševca napravi staza sa snijegom koji bi nakon obilježavanja te manifestacije ostao građanima na korištenja te djeci kako bi prve korake na skijama mogli napraviti u samom centru grada.

Na kraju konferencije gradonačelnik Bandić osvrnuo se i na jedan od prioriteta Grada pa je tako rekao da se već idućeg tjedna ili najkasnije odmah iza Nove godine počinje se s prvom od četiri faze projekta Sljemenske žičare. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju pruge Mihaljevac – Dolje, slijedi druga faza i rušenje postojeće žičare krajem siječnja te na kraju treća i četvrta faza koje podrazumijevaju žičaru od Dolja do Vidikovca, objasnio je gradonačelnik te istaknuo kako bi ova priča, koja je po mjeri i očekivanjima Zagrepčana, trebala biti gotova do polovine 2018.

 

Gradske vijesti - 2016.