clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike Zagrebačkog gimnastičkog saveza

Gradonačelnik Bandić sastao se s predstavnicima Zagrebačkog gimnastičkog saveza i najuspješnijim zagrebačkim gimnastičarima Marijom Možnikom i Tinom Srbićem.
15.11.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas s predstavnicima Zagrebačkog gimnastičkog saveza, predvođenim predsjednikom Nevenom Jerkićem i najuspješnijim zagrebačkim gimnastičarima Marijom Možnikom i Tinom Srbićem, koji su ga upoznali s problemom treniranja u, već duže vrijeme, neadekvatnom prostoru Gimnastičkog doma Hrvatski sokol.

Budući da je prostor, kako su gosti naveli, premali i u lošem stanju, pa prema tome, nije više siguran za treniranje, trebao bi im novi prostor adekvatne veličine i kvalitete za treniranje članova devet klubova u okviru Saveza koji se bave natjecateljskim programom i 11 klubova koji se bave gimnastikom kao rekreativnom djelatnošću.

Na sastanku je dogovoreno da će predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, zajedno s predstavnicima Zagrebačkog gimnastičkog saveza, naći prostore koji bi odgovarali, kako bi Grad Zagreb mogao raspisati natječaj te unajmiti adekvatan prostor.

Gradonačelnik Bandić naglasio je da najuspješniji zagrebački gimnastičari zaslužuju dobre uvjete za treniranje i zato Grad mora reagirati. To je, ujedno i zalog za daljnje postizanje odličnih rezultata, kao i za stvaranje novih mladih vrhunskih gimnastičara.
O gradnji gimnastičkog centra trebamo i dalje razmišljati ali to je rješenje koje se može ostvariti za nekoliko godina, a do tada ovim mladim ljudima trebamo naći prostor za treniranje, dodao je gradonačelnik.


 

Gradske vijesti - 2016.