clanak False

14. Dani meda u Zagrebu

Tradicionalne Dane meda, 14. po redu, i ove je godine otvorio gradonačelnik Bandić. Manifestacija se održava na Trgu bana Jelačića, sve do 25. studenoga.
22.11.2016.

Tradicionalne Dane meda, 14. po redu, i ove je godine otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Manifestacija se održava na Trgu bana Jelačića, u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i Grada Zagreba, a Zagrepčani će med i ostale pčelinje proizvode moći razgledati, kušati i kupiti sve do 25. studenoga.

U jeku viroza koje trenutno haraju, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek pozvao je građane da obiđu sajam i kupe provjereno kvalitetne, zdrave, domaće proizvode hrvatskih pčelara-proizvođača.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je u Zagrebu registrirano oko 800 pčelara, te izrazio želju da ih, poglavito u rubnim dijelovima grada, bude još i više. Žlica meda svaki dan, doktora iz kuće van! zaključio je gradonačelnik citirajući staru narodnu poslovicu.

U okviru Hrvatskog pčelarskog društva djeluje 154 udruga s 7.500 članova na području Hrvatske, a na manifestaciji će proizvode predstaviti pedesetak pčelara iz Zagreba i drugih županija.
 

Gradske vijesti - 2016.