clanak False

Obilazak Gajeve i Tomislavca

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros Trg Kralja Tomislava na kojemu traju radovi na javnoj i dekorativnoj rasvjeti te Gajevu, gdje su pri kraju radovi na uređenju ulice.  
22.11.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jutros sa suradnicima obišao Trg kralja Tomislava na komu traju radovi na javnoj i dekorativnoj rasvjeti te Gajevu ulicu gdje su, na dionici od Mihanovićeve do Tesline ulice, pri kraju radovi na uređenju ulice.

Novu rasvjetu na Tomislavcu, čiji je kreator svjetski ekspert za iluminaciju Dean Skira, imat ćemo priliku vidjeti već u petak na večer jer nas u subotu očekuje otvorenje adventa u Zagrebu. Danas smo došli vidjeti je li sve pod kontrolom, a prema onome što vidimo sve je spremno za još jedan božićni spektakl – rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako je objasnio Damir Đerzić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, oko Trga je ugrađeno 18 stupova koji nose 140 rasvjetnih tijela, a idućih par dana preostaje za optimalno usmjeravanje reflektora na spomenik i na Umjetnički paviljon. Troškovi javne i dekorativne rasvjete iznose 993 000 kuna bez PDV-a.

Kako se čulo, u Gajevoj ulici su u završnoj fazi radovi na rekonstrukciji dotrajalih instalacija, zamijenjen je plinovod i rekonstruiran je vodoopskrbni cjevovod, a početkom prosinca se, ovisno o vremenskim prilikama, očekuje završetak radova na nogostupima, parkirališnim prostorima i biciklističkoj stazi te otvorenje ulice za promet.

Danas se dovršavaju radovi na postavljanju nosivog sloja asfalta na dionici od Berislavićeve to Tesline ulice, dok je za sutra predviđeno postavljanje drugog asfaltnog sloja na istoj dionici. Do kraja tjedna ova bi etapa s cjelokupnom popratnom signalizacijom i znakovima trebala biti završena te nam još preostaje zadnja etapa od Hebrangove do Tesline ulice – objasnio je Marko Velzek iz Odjela za upravljanje, zaštitu i održavanje cesta i cestovnih objekata. Također je napomenuo kako je u Gajevoj ulici veliki broj zaštićenih objekata i instalacija te kako su neke od njih postavljene čak početkom prošloga stoljeća pa su stoga izvođači radova morali biti osobito oprezni.

Ispričavajući se građanima što su zbog radova bili ometani u svojim svakodnevnim aktivnostima, ali istovremeno zahvaljujući im na strpljenju, gradonačelnik Bandić je apelirao na vozače da prilagode brzinu u zonama izvođenja radova. 

Gradske vijesti - 2016.