clanak False

Zagrebačko novogodišnje slavlje

Uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, na glavnom gradskom trgu posljednje minute stare godine odbrojavao je gradonačelnik Milan Bandić.
01.01.2016.

I ove godine Zagrepčani i njihovi gosti Novu su godinu dočekali na nekoliko lokacija u prekrasno okićenom gradu, uz raznovrstan program i neponovljiv blagdanski doživljaj najbolje europske božićne destinacije.
Uz tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, na glavnom gradskom trgu posljednje minute stare godine odbrojavao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Kao i ranijih godina, gradonačelnik je prije toga obišao dežurne gradske službe- Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu te prenoćište Dobri dom u Kosnici.
Sve nadležne službe bile su pripravne za novogodišnje slavlje i nisu imale ozbiljnijih intervencija. Najviše su posla imali vatrogasci koji su  zadnjih dana, pa tako i u silvestarskoj noći,  imali pojačan broj dojava požara uzrokovanih adventskim vjenčićima i neadvekatnim božićnim ukrasima.

U gradskom se središtu našlo za svakoga ponešto, od onih najmlađih do najmudrijih. Osim na Trgu bana Jelačića, doček je organiziran u Ledenom parku, na Zrinjevcu,na Europskom trgu i u Tomićevoj.


Gradske vijesti - 2016.