clanak False

Zagrebački vremeplov

23.04.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac ovogodišnju sezonu Zagrebačkog vremeplova, projekt Turističke zajednice grada Zagreba koji je započeo Promenadnim koncertom.
Od ovog vikenda pa sve do 2. listopada, trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već devetu godinu zaredom.

Na ulicama našeg lijepog grada tokom narednih mjeseci naići ćete na glavne junake nekih odavno ispisanih priča: likova iz legendi, ali i stvarne osobe - svi oni mali i veliki ljudi koji su obilježili zagrebačku prošlost, rekao je gradonačelnik Bandić i pozvao sugrađane da uskoče u vremeplov i prošeću Kaptolom preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Jelačića i Zrinjevca.

Zagrebački vremeplov objedinjuje čak osam događanja, koje se na sedam lokacija: od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića ili parkova Zrinjevac i Maksimir, održavaju svakog vikenda te dočaravaju običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice.
Cilj projekta je oživljavanje zagrebačkih trgova, parkova i ulica i prikaz zagrebačke prošlosti i običaja. Na ovaj način turistima su dostupni najrazličitiji zabavni, ali i poučni sadržaji vezani za povijest i kulturnu baštinu Zagreba. Sva događanja u okviru Zagrebačkog vremeplova su besplatna.
 
VIŠE...

Gradske vijesti - 2016.