clanak False

Vozni park ZET-a bogatiji za četiri nova specijalizirana kombi vozila

11.12.2019.
Zajedno s direktoricom ZET-a Ljubom Žgelom, gradonačelnik Milan Bandić predstavio je danas nova specijalizirana kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio nešto manje od 2,2 milijuna kuna.

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje prijevozu osoba s invaliditetom, a koji je za korisnike besplatan, rekao je gradonačelnik na Remizi. Navedenu uslugu, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, ukupno koristi oko 1300 osoba. Dnevno se preveze 80-90 odraslih osoba s invaliditetom, te 40-50 djece s poteškoćama u razvoju (vrtićka djeca, osnovnoškolci i djeca do 15 godina starosti), Prijevoz svakodnevno koriste za odlazak na posao, fakultet, u školu, na rekreaciju, radnu terapiju i ostale aktivnosti.

ZET uslugu prijevoza osoba s invaliditetom pruža još od 1994. godine, a kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao. Dokaz tome su ova 4 nova specijalizirana kombi vozila, sa kojima vozni park ZET-a sada broji ukupno 29 vozila. Nabavkom ovih novih vozila učinjen je još jedan iskorak u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom. Dokazujemo da je Zagreb - Grad jednakih mogućnosti za sve. Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i na tome ćemo inzistirati, zaključio je gradonačelnik na kraju.

Vozila su marke IVECO DAILY, opremljena su specijalnim rampama za osobe s invaliditetom ukupne nosivosti od 350 kg. Vozila zadovoljavaju najviše ekološke standarde zahvaljujući EURO VI motorima, a zahvaljujući automatskom mjenjaču vožnja će za korisnike biti još udobnija. Vozači i pratitelji prolaze stručnu obuku kako bi pomogli osobama s invaliditetom.
 

Gradske vijesti - 2019.