clanak False

U Zagrebu predstavljen Najljepši otočni advent grada Raba

26.11.2019.
U gradskoj palači Dverce najavljena je manifestacija Najljepši otočni advent Grada Raba. Bogati adventski program na Rabu predstavio je gradonačelnik Nikola Grgurić te direktorica rapske Turističke zajednice Ivana Matušan u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld.

Gradonačelnik Grgurić je rekao da turističke zajednice obaju gradova izvrsno surađuju, a rezultat te suradnje je današnje predstavljanje programa  manifestacija koja je dosegnula razinu da može biti partner gradu s najboljim Adventom u Europi, onom u Zagrebu.

Zagreb ima najljepši europski Advent, a Rab otočni. Rapski Advent svakako vrijedi posjetiti jer nudi uživanje u domaćim delicijama, kulturno-umjetničkome i zabavnom programu te u atmosferi, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je naglasila da su rapski kolege puno naučile iz iskustva Zagreba koji je postao grad-uzor za priređivanje adventskih manifestacija.  

Direktorica Turističke zajednice grada Raba Matušan je navela što sve očekuje posjetitelje  rapskog Adventa koji započinje 30. studenoga: Tijekom ovogodišnjeg Adventa za turiste će svoja vrata otvoriti tri hotela, a organizira se i bogat program kako bi turisti mogli doživjeti Rab kao aktivnu destinaciju i za bicikliranje, pješačenje i planinarenje. 
Povijesna jezgra Raba u svome blagdanskom ruhu i ove godine nudi raznolike sadržaje: romantični park Dorka i prigodno paljenje svijeća na adventskome vijencu te prikaz živih jaslica koje dočaravaju božićnu duhovnost, Ulicu biskupa Draga sa svjetlećim skulpturama, Trg Municipium Arba kao središta ugostiteljske i koncertne ponude te još mnogo toga.

 

Gradske vijesti - 2019.