clanak False

Prijem za Koordinaciju vijeća i predstavnika nacionalnih manjina GZ

17.12.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u palači Dverce je primio članove Koordinacije vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba. 

Izrazio je zadovoljstvo što u palači Dverce već 5. put ugošćuje sudionike Susreta nacionalnih manjina Grada i predstavnike medija. Ponosni smo na zagrebačku multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost koju zaista živimo! Navedene vrijednosti su pretpostavka otvorenoga i sigurnog Zagreba, a jedan od dokaza je i zagrebački Advent koji je zaredom u posljednje 3 godine najbolji u Europi, a ove smo se godine našli među 17 najboljih svjetskih blagdanskih manifestacijama po izboru CNN-a. Svi ti odlični rezultati ne bi bili mogući bez suradnje s predstavnicima medija, naglasio je gradonačelnik.

Predsjednik Koordinacije Juraj Bahnik je gradonačelniku zahvalio na prijemu, a medijskim kućama na praćenju njihova rada i na suradnji tijekom 2019. Svaki kraj godine je idealan za sagledavanje rezultata i za odabir novinara koji su se najviše istaknuli i doprinijeli širenju svijesti o važnosti nacionalnih manjina.

Koordinaciju VPNMGZ čini 20 nacionalnih manjina, uključujući 9 vijeća i 11 predstavnika, a Zagreb kao glavni grad Republike Hrvatske podupire očuvanje identiteta i kulturne tradicije svojih nacionalnih manjina.

Predsjednik Bahnik i gradonačelnik su uručili zahvalnice HTV-ovoj emisiji Manjinski mozaik, Radiju Kaj te portalima mojzagreb.info i Rotor.

Prijemu je prisustvovao predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer te ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri.

Gradske vijesti - 2019.