clanak False

Dodijeljene Plakete Zlatna kuna

19.12.2019.
U Velikoj dvorani Komore Zagreb održana je svečanost dodjele plaketa Zlatna Kuna HGK –Komore Zagreb za uspješno poslovanje u 2018. za mala, srednja i velika trgovačka društva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Kandidati su se vrjednovali po financijskim, tehnološkim i inovativnim postignućima te napretku u poslovanju, a važan kriterij je bio njihov doprinos županijskomu, odnosno hrvatskomu gospodarstvu u cjelini.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić je direktoru Hrvatske pošte Ivanu Čuli uručila plaketu pa je istaknula da je ova dodjela odlična platforma za promicanje gospodarske izvrsnosti. ''Gradonačelnik Bandić uvijek ističe da Zagreb ima funkciju da bude logistika poduzetništvu i gospodarstvu i da tako služi svim našim sugrađanima. Ova nagrada je ujedno i priznanje Gradu jer smo svjesni važnosti poduzetnika za ukupno gospodarstvo i njihov utjecaj na kvalitetu života. Od 2000. pa dosada je u poticajne mjere za razvoj obrtnika i poduzetnika uloženo više od 500 milijuna kuna. Svakako bih izdvojila bespovratne potpore obrtnicima te kredite sa subvencioniranim kamatama, potpore inovatorima i nezaposlenima za samozapošljavanje i pokretanje vlastitog posla te potpore za razvoj društvenog poduzetništva i internacionalizaciju poslovanja'', kazala je zamjenica Majić.

Predsjednik Komore Zagreb Vitomir Klasić je rekao da odabir laureata između 24 nominirana kandidata nije bio lagan zadatak. ''To su kandidati koji su se u prvom redu istaknuli zbog zapošljavanja novih ljudi i velikim izvozom. Također, ta su poduzeća često ispod radara javnosti pa je ovo je odličan način da ih pogurnemo u prvi plan jer su svojim rezultatima to zaslužili!''
U kategoriji velikih trgovačkih društava priznanje su dobili HP – Hrvatska pošta d.d. i Klimaoprema d.d., u kategoriji srednjih trgovačkih društava Vertiv Croatia d.d. i DIR – Drvna industrija Rubinić d.d., a najuspješnija mala trgovačka društva su Poslovna inteligencija d.o.o. i Kova d.o.o..

HGK zastupa, promiče i štiti gospodarske interese svojih članica u zemlji i inozemstvu, a svojom tradicijom od 167 godina je pouzdan servis i izvor informacija za hrvatske tvrtke i njihove inozemne partnere.

Gradske vijesti - 2019.