clanak False

II. znanstveno-stručna konferencija s temom Modeli prevencije u zajednici - partnerstvo znanosti i prakse

02.12.2019.
U Kulturnom centru Dubrava, 29. studenoga održana je II. znanstvena-stručna konferencija - Modeli prevencije u zajednici - partnerstvo znanosti i prakse, u organizaciji Gradske četvrti Gornja Dubrava, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.
Konferencija je organizirana u suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za razvoj i promicanje STEM disciplina i SmArt Ideas Lab-om,  i  Gradskog ured za zdravstvo Grada Zagreba.
 
Cilj Konferencije je bio osnaživanje stručnjaka te razmjena iskustava vezano uz modele prevencije u zajednici kroz diseminaciju i uključenje zajednice u cjelini, od Vijeća za prevenciju, mladih, lokalne samouprave, odgojno-obrazovnih djelatnika, policijskih službenika, ustanova socijalne skrbi, udruga, zdravstvenih  ustanova i građana, volontera i drugih stručnjaka. Osim toga cilj je bio i osnažiti vijeća za prevenciju i koordinatore za razvoj i implementaciju preventivnih programa, informirati javnost te uključiti mlade i građane u proces procjene prioriteta za provedbu preventivnih programa te evaluirati proces mobilizacije zajednice, kako bi unaprijedili te održali i širili model univerzalne prevencije.
 
Neke od teme na konferenciji u kojima su djelovali mnogobrojni stručnjaci  - predavači bile su: Zagreb za zdravlje mladih, Znanost susreće regije – Socijalni plan Grada Zagreba, Zagreb – siguran grad, Znanstveno, stručno i iskustveno temeljen praktični pristup učinkovitoj prevenciji ovisnosti, Uloga vijeća za prevenciju u strukturiranju slobodnog vremena djece i mladih kao mogućnost primarne prevencije na lokalnoj razini, Primjeri dobre prakse u području kriminalističke prevencije na području Policijske uprave zagrebačke, Javnozdravstvena i edukativna kampanja „Oživi me“,  Aspekti tehničke sigurnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama.
 
Tijekom Konferencije organizirana je i Izložba likovnih/literarnih radova djece i mladih s temom prevencije: prevencije ovisnosti, nasilja među mladima, nasilja na socijalnim mrežama, nasilja u vezama, te zdravih stilova života (zdrava prehrana, sport i sl.) u funkciji primarne prevencije.

VIŠE...
 

Gradske vijesti - 2019.