clanak False

Advent zagrebačkih obrtnika

30.11.2019.
Advent zagrebačkih obrtnika, što se petu godinu zaredom održava na Trgu bana Jelačića, u društvu predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Antuna Trojnara i predsjednika Obrtničke komore Zagreb Mirze Šabića, otvorio je gradonačelnik Milan Bandić.
Zahvalivši obrtnicima koji svojim ručno rađenim unikatnim proizvodima već tradicionalno obogaćuju adventsku ponudu Zagreba, gradonačelnik je pozvao sugrađane ali i goste Zagreba da posjete sajam.

Advent je ponos i zaštitni znak ovoga grada, koji ima mnogostruke, turističke i promotivne učinke za ovaj grad, rekao je gradonačelnik te naglasio da će ovogodišnji Advent biti najljepši do sad.

Na dvadesetipet štandova, nudi se bogat izbor domaćih i autohtonih proizvoda. Uz proizvođače suvenira i sličnih djelatnosti, na Adventu će se predstaviti i mesari, vinari, slastičari i limari.

U našoj Adventskoj kućici kod Vure direktno svi građani i turisti grada mogu probati prave zagrebačke kobase i pravo zagrebačko kuhano vino bez ikakve industrije, spravljeno na pravi način, obrtničkom proizvodnjom, rekao je predsjednik Udruženja  obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić naglasio je da zagrebački obrtnici rade lijepo i dobro te da je ovo još jedna dobra pozitivna priča za obrtništvo, poručivši građanima da svojim posjetom podupru njihov vrijedni rad.

Advent zagrebačkih obrtnika traje od 30. studenog 2019. do 7. siječnja 2020. godine.

Gradske vijesti - 2019.