clanak False

Božićni prijem ratnih zapovjednika i zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnika Udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba

19.12.2019.
Tradicionalni božićni susret gradonačelnika Milana Bandića i ratnih zapovjednika zagrebačkih postrojbi iz Domovinskog rata, predstavnika braniteljskih udruga Grada Zagreba te zagrebačkih branitelja iz Domovinskog rata održan je u gradskoj palači Dverce.

„Božić najbolje pokazuje da se svi mi rađamo ne donoseći ništa na ovaj svijet ali da svojim životom možemo ostaviti veliki trag. Za sve naše heroje i članove njihovih obitelji Grad Zagreb je mjesto u kojem se osigurava dostojanstvo i pijetet žrtvi te stečevinama Domovinskog rata“, rekao je gradonačelnik.

„U Zagrebu se gradi spomenik Domovini, simbol stvaranja države, simbol podnesene žrtve, ali i ponosa hrvatskog naroda. Kao ljudi, moramo duboko suosjećati sa svakom žrtvom. Tu posebno suosjećanje zaslužuju obitelji koje još uvijek traže svoje najmilije, želeći im dati posljednje počivalište, a svojoj duši odmor od neizvjesnosti, nade i traženja.“

Gradonačelnik je uručio Medalju Grada Zagreba Ljiljani Alvir i Mandi Patko, predsjednicama udruge „Vukovarske majke“ i Saveza udruga obitelji nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, za cjelokupan rad i izniman doprinos na području otkrivanja sudbina nestalih hrvatskih branitelja i svih nestalih osoba u Domovinskom ratu.
 

Gradske vijesti - 2019.