clanak False

Veleposlanik RH u Francuskoj kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Bandić primio je veleposlanika u Francuskoj Ivu Goldsteina s kojim je razgovarao o ulozi gradova kao pokretača razvoja zemalja i regija. 
14.01.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je veleposlanika RH u Francuskoj Ivu Goldsteina, s kojim je razgovarao o ulozi gradova kao pokretača razvoja zemalja i regija te posebno o jačanju veza glavnih gradova Hrvatske i Francuske, Zagreba i Pariza.

Izaslanstvo Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, u veljači će boraviti u Parizu, uz podršku Veleposlanstva RH u Francuskoj i na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine za održivi razvoj gradova MEDER-a - organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 800 tisuća poduzeća u svijetu. Zagreb će imati priliku predstaviti svoje razvojne prioritete i projekte s naglaskom na sektor prometa, energije, zaštite okoliša i gradskog turizma.

Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se i o mogućnosti sudjelovanja Zagreba u projektu Obala Europe koji će se na obali rijeke Seine održavati za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu.

Uz gradonačelnika Bandića sastanku s veleposlanikom Goldsteinom prisustovali su: pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina  Bienenfeld i pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.
 

Gradske vijesti - 2016.