clanak False

Utrka ubrzanja "Brzi i žestoki" prvi puta u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić sastao se s organizatorima utrke ubrzanja Brzi i žestoki radi dogovora o održavanju utrke u Zagrebu, 4. i 5. lipnja.
23.03.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas se u Gradskoj upravi sastao s organizatorima utrke ubrzanja Brzi i žestoki, predvođenim predsjednikom AK Brzina Dariom Ljubičićem radi dogovora o održavanju utrke u Zagrebu, 4. i 5. lipnja.

Sada smo bili na završnom sastanku na kojem smo se svi složili da utrku selimo u Zagreb, na Aveniju Dubrovnik kod Velesajma, rekao je nakon sastanka Dario Ljubičić. Uz napomenu da je utrka uhodana što se tiče organizacije, istakao je da od Grada Zagreba trebaju dozvole i tehničku podršku, kao i odobrenje za zatvaranje ulica.
Ova utrka okuplja oko 300 sudionika iz BiH, Mađarske, Srbije, Slovenije i drugih zemalja koji se natječaju u četiri kategorije. Očekujemo oko 20.000  posjetitelja i vjerujemo da ćemo napraviti spektakl kakav Zagreb zaslužuje dodao je predsjednik AK Brzine. Mislim da će ova utrka podići veliku prašinu i podići cijeli auto-sport na višu razinu, a utrku iz Velike Gorice selimo u Zagreb, između ostalog, zato jer nam je Klub registriran u Zagrebu pa će rješavanje nekih tehničkih detalja biti lakše.

Voditeljica podružnice Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić napomenula je da su svi događaji koji doprinose održavanju Zagreba na nivou jedne od svjetskih i europskih destinacija i vodeće Europske destinacije dobrodošli, podsjetivši da se početkom travnja održava Zagreb Auto Show. Vjerujemo da će ova dva događanja doprinijeti razvoju automobilske industrije i auto-sporta, a Zagreb nastavlja i dalje s dinamikom kakvu zaslužuje metropola.

Grad će osigurati sve što je potrebno za sigurnost utrke i gledatelja, kao i organizaciju prometa i javnog prijevoza 4. i 5. lipnja zbog zatvaranja prometa na trasi utrke - od ulice Većeslava Holjevca do križanja Kajzerica-Trnsko u oba smjera, istaknuo je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj.

 

Gradske vijesti - 2016.