clanak False

U ZgForumu predstavljeni Statistički ljetopis Grada Zagreba 2017 i Razvojna strategija Grada Zagreba do 2020.

21.12.2017.
Statistički ljetopis Grada Zagreba 2017 i Razvojna strategija Grada Zagreba za razdoblje do 2020. godine, predstavljeni su 22. prosinca 2017. godine, uz blagdansko druženje, u ZgForumu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Gajeva 27, Zagreb.

Nakladnik ove sadržajno najobuhvatnije statističke publikacije s višegodišnjim slijedom numeričkih podataka o Gradu Zagrebu, koji s prekidima izlazi od 1931., je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, a od 2005. dostupan je i na internetskim stranicama Grada Zagreba.

Statistički ljetopis Grada Zagreba 2017, uz uvodno poglavlje, sadrži 24 poglavlja u kojima su prikazani standardizirani i usporedivi podaci o društveno-gospodarskim kretanjima u Gradu Zagrebu.  Većina podataka rezultat je statističkih istraživanja utemeljenih na Programu statističkih aktivnosti Republike Hrvatske i usklađenih s međunarodnim metodologijama.

U uvodnom dijelu Zagrebački identiteti prikazani su politički podaci, podaci o  Nagradama Grada Zagreba,  počasnim građanima, ustrojstvu Grada, te drugi osnovni podaci o Gradu Zagrebu, koji su prikupljeni od raznih institucija i suradnika koji pri svome radu bilježe statistički relevantne podatke za svoja područja djelatnosti I dodatno obogaćuju Ljetopis.
 

Aktivnosti