clanak False

Gradonačelnik Grada Zagreba pružio podršku gostujućim studentima iz Chicaga

22.10.2019.


Grad Zagreb, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u sklopu aktivnosti na pripremi preduvjeta za razvoj područja Zagrebačkog velesajma i kontaktnog područja Hipodroma Zagreb, ostvario je suradnju s Illinois Institute of Technology, Chicago te je grupa studenata u razdoblju od 17. do 22. listopada 2019. godine, pod vodstvom njihova mentora prof. Vedrana Mimice u radnoj posjeti Gradu Zagrebu.
 
Studenti su polaznici projektno-istraživačkog studija „New New Zagreb“ koji se bavi upravo prostorom Zagrebačkog velesajma i njemu kontaktnog područja, promišljajući integriranje postojećeg urbanog tkiva u strategiju za novi urbani razvoj. U šest dana svog studijskog posjeta studenti na samoj lokaciji imaju višednevnu radionicu na kojoj s predstavnicima Grada Zagreba, Zagrebačkog velesajma d.o.o., te relevantnim stručnjacima iz područja arhitekture, urbanizma, te strategijskog i prostornog planiranja, rade na razvoju svojih idejnih rješenja.
 

Jučer, 21. rujna 2019., gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić, pružio je podršku gostujućim studentima u njihovom radu i promišljanju, te im se obratio tijekom radionice i prezentacija.
 

Pored Gradonačelnika, događanju su prisustvovale i pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša - Mirka Jozić, te Dina Tomšić - direktorica društva Zagrebački velesajam.


Aktivnosti