clanak False

Otvorena izložba “Zoran Hebar - 45 godina rada”!

30.07.2019.

U prostoru ZgForuma, Gajeva 27, jučer, 29. srpnja 2019., otvorena je izložba pod nazivom “Zoran Hebar - 45 godina rada”.

G. Zoran Hebar, arhitekt i urbanist, diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od završetka studija do mirovine radio je u Urbanističkom zavodu grada Zagreba kao autor i voditelj na nizu urbanističkih planova i idejnih rješenja za područje Zagreba te drugih područja. Sudjelovao je na nizu stručnih i znanstvenih skupova, posebice o urbanističkom razvoju Zagreba i uređenju priobalja Save te zelene gradnje.

Na anketnom urbanističkom natječaju za priobalje Save iz 2002. godine kao jedan od tri dobitnika u svom radu je predložio nekoliko inovacija u sustavu prostornih odnosa grada i rijeke Save.

Kao voditelj ili autor radio je na dvadesetak prostornih planova, sedam generalnih urbanističkih planova, dvanaest detaljnih urbanističkih planova, jedanaest urbanističkih planova uređenja, dvadeset i jednoj urbanističkoj studiji, trideset i tri idejna arhitektonska rješenja i projekta.

Dobitnik je četiriju nagrada na natječajima za dizajn te sedamnaest nagrada na urbanističkim i arhitektonskim natječajima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Među najznačajnija ostvarenja ubrajaju se: Centar Kvaternikov trg; Naselje POS-a Špansko-Oranice; Anketni urbanistički natječaj za priobalje Save iz 2002. godine; Trg žrtava Ovčare u Vukovaru iz 2012. godine; Turističko naselje Zagori u Novom Vinodolskom iz 1997. godine; Poslovna-stambena zgrada Grgečić u Samoboru iz 2010. godine; Drveni paviljoni i dio Trga kralja Tomislava u Samoboru iz 1987. godine; Centar primarne zdravstvene zaštite u Rakitju...

Izložbu možete pogledati do sredine rujna 2019. godine u uredovno vrijeme ZgForuma, svaki dan od ponedjeljka do petka od 10:00 – 18:00 sati.


Aktivnosti