clanak False

Pozivamo Vas na javno predstavljanje prijedloga Programa gradskog projekta i prijedloga Programa javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za prostor središta Trešnjevke!

09.09.2020.
Predstavljanje će se održati u četvrtak 17. rujna 2020. godine u 18 h u Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1.
 
Prostor Središta Trešnjevke prostor je u kojem se nalazi Tržnica Trešnjevka zajedno s okolnim područjem te je sjecište prometnih pravaca koji tvore tranzitno prometno čvorište. Kroz redefiniranje tržnice optimizirat će se odnosi budućih sadržaja, a poseban je naglasak u definiranju otvorenih javnih prostora i parkovnih površina koje su na prostoru Trešnjevke potrebne. S obzirom na svoj položaj, središnji prostor Trešnjevke ima izuzetan potencijal u jačanju održivog urbanog razvoja ne samo neposrednog prostora Trešnjevke već i u široj slici grada.
 
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada izradio je prijedlog programa ovog gradskog projekta i javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja, temeljem prethodnih aktivnosti koje su uključivale: Urbanističku studiju, Prometnu analizu, Sociološku studiju koja je uključivala i ranu izravnu participaciju javnosti te zaprimljene prijedloge svih zainteresiranih dionika.
 
Svoja mišljenja, stavove i prijedloge koji se odnose na Gradski projekt Prostor središta Trešnjevke moguće je dostaviti do 25. rujna 2020. godine na e-mail adresu gp.prostor.sredista.tresnjevke@zagreb.hr ili putem pošte na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Ulica Republike Austrije 18.
 
Predstavljanje će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Obavezno je nošenje maske za lice, dezinfekcija ruku prije ulaska, te evidencija na listi sudionika. S obzirom da je kapacitet dvorane 90 mjesta ukoliko bude više zainteresiranih održat će se još jedno predstavljanje u petak 18. rujna u 18 h.

Program gradskog projekta
Program javnog natječaja



- prilog:
Urbanistička studija
Prometna analiza
Sociološka studija
Izvještaj o participaciji
Prostorna analiza

Prostorna i statistička analiza - Trešnjevka sjever

Izvještaj o sudjelovanju javnosti

 

Aktivnosti