clanak False

Studenti arhitekture s IIT-a na Zagrebačkom velesajmu

18.10.2019.
Treći dan studijskog boravka studenti arhitekture s IIT College of Arhitecture iz Chicaga proveli su na Zagrebačkom velesajmu. Tom prilikom predstavljen im je sam Zagrebački velesajam te potreba za njegovom revitalizacijom, a također su razmijenjeni dojmovi s terenskog obilaska iz prethodnog dana.

Studenti su kroz diskusiju predstavili neka svoja idejna rješenja, a nakon toga su se uputili na terenski obilazak Novog Zagreba, Hipodroma i rijeke Save radi još boljeg upoznavanja same problematike. Tijekom današnjeg dana održati će se i  zajednički sastanak studenata s predstavnicima Grada Zagreba, Zagrebačkog velesajma, Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada nakon čega će se održati radionica i rasprava.
 
Napomenimo da su studenti arhitekture s IIT College of Arhitecture iz Chicaga u posjeti Gradu Zagrebu do 22. listopada 2019. godine, a njihov domaćin je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Studenti su polaznici projektno-istraživačkog studija New New Zagreb pod mentorstvom prof. Vedrana Mimice koji se bavi prostorom Zagrebačkog velesajma. U šest dana svog studijskog posjeta studenti će na samoj lokaciji imati višednevnu radionicu na kojoj će s predstavnicima Grada, Zagrebačkog velesajma d.o.o. te relevantnim stručnjacima iz područja arhitekture i urbanizma raditi na razvoju svojih idejnih rješenja.

Aktivnosti