clanak False

U Manizu otvorena izložba Pozdravi iz Zagreba

Na poziv predsjednice Hrvatske zajednice Mainz Katice Vraneša, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, boravila je u Mainzu.
10.09.2016.


Na poziv predsjednice Hrvatske zajednice Mainz Katice Vraneša, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, boravila je jučer, 9. rujna u Mainzu.

Naime, povodom 25. godišnjice djelovanja zajednice, u auli Gradske uprave organizirana je izložba fotografija Pozdravi iz Zagreba koja ilustrira burnu povijest i razvoj Zagreba od srednjovjekovnog grada do moderne metropole.

Na otvorenju izložbe, koja je ujedno i uvod u obiljažavanje 50. obljetnice prijateljstva koju Mainz i Zagreb slave slijedeće godine, govorili su  gradonačelnik II uprave Mainza zadužen za financije, investicije i sport Günter Beck, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin,  generalni konzul RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak te predsjednica Hrvatske zajednice Mainz Katica Vraneša.

Izložba, koja se održava se pod pokroviteljstvom Grada Mainza, Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba, bit će otvorena do 7. studenog.

Nakon otvorenja izložbe zamjenica Kusin posjetila je Kuću Mainz-Zagreb gdje je upriličen prigodni program.

 

Gradske vijesti - 2016.