clanak False

Teslin toranj u Zagrebu!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednicu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragicu Mihajlović. 
18.07.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predsjednicu udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragicu Mihajlović. Tom prilikom, u znak zahvale na podršci koju daje Udruzi već dugi niz godina, gospođa Mihajlović uručila je gradonačelniku priznanje.

U izjavi nakon sastanka, predsjednica Udruge istaknula je kako je jedna od tema razgovora bio i projekt Teslinog tornja s Long Islanda – u Zagrebu! To bi bila jedna od mogućih atrakcija Zagreba, kojim bi se još više promovirao Zagreb. S njom se složio i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić koji je naglasio da Grad kontinuirano pomaže u promociji lika i djela Nikole Tesle, a ovakvi novi projekti i ideje uvijek su dobrodošli: Nakon što smo Tehnički muzej imenovali Muzejom Nikole Tesle, a za jesen 2017. pripremamo veliku multimedijalnu izložbu posvećenu isključivo Tesli, u suradnji s Udrugom paralelno radimo na ideji da se replika Teslinog tornja u naravnoj veličini postavi najvjerojatnije na jezeru Bundek, što će biti velika turistička atrakcija.
 

Gradske vijesti - 2016.