clanak False

Svjetski kongres socijalnog turizma

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Svjetskog kongresa socijalnog turizma koji će se u listopadu održati u Zagrebu.
09.03.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je predstavnike Organizacijskog odbora Svjetskog kongresa socijalnog turizma koji će se u listopadu održati u hotelu Westin u Zagrebu.

Na sastanku u Gradskoj upravi gosti su gradonačelnika upoznali s tijekom priprema Kongresa, a u čemu im je on dao punu podršku.

Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora Kongresa dr.s. Miljenka Bure, Kongres se održava već dugi niz godina u različitim državama u organizaciji Međunarodne organizacije za socijalni turizam (International Social Tourism Organisation – ISTO) koja promiče pristupačan odmor i turizam za sve skupine društva (mlade, starije osobe, invalide, osobe svih rasa…) te održivi i solidarni turizam od kojih bi dobrobit imalo lokalno stanovništvo zajedno s prirodnom i kulturnom baštinom.

Projekt je velik, a mi ćemo dati sve od sebe da ovo bude najbolji kongres do sada. Pozivam sve zainteresirane udruge da se jave kako bi uspostavili suradnju na obostrano zadovoljstvo, rekao je u izjavi za medije nakon sastanka Miljenko Bure.
Kongres će okupiti 300 do 400 ljudi među kojima će biti predstavnici organizacije ISTO, predstavnici državnih i lokalnih institucija, poduzetnici i gospodarstvenici, predstavnici udruga, kao i pojedinci iz sektora turizma, socijalnog turizma, osoba s invaliditetom…

U ulozi domaćina i lokalnog organizatora Kongresa je udruga Svijet tišine, preko koje je Hrvatska i dobila kandidaturu za održavanje.
Naime, kako se čulo, predsjednica Udruge Vanda Šagovac  je zahvaljujući financijskim sredstvima Grada Zagreba sudjelovala na 1.  Svjetskom summitu Destinacija za sve na kojem joj je i predloženo domaćinstvo Hrvatske.
Od tada je Zagreb postao kandidat, a nakon dolaska njihove delegacije u travnju prošle godine smo i uspjeli dobiti organizaciju. Presretna sam i hvala svima koji pružaju podršku projektu, rekla je Vanda Šagovac.

Sastanku su, također prisustvovali i predsjednik te tajnik Upravnog odbora Međunarodne organizacije za socijalni turizam Charles Etienne Belanger i Yves Richard Godin koji su ovaj tjedan u inspekcijskom nadzoru u ime navedene organizacije.
Socijalni turizam je turizam za sve. Važno je naglasiti da on može biti pokretač ekonomije u državi u kojoj se održava. Surađujemo s lokalnim vlastima, a Grad Zagreb je prepoznao potencijal socijalnog turizma i iznimno nam je drago zbog toga. Kroz kvalitetnu ponudu socijalnog turizma država može pridobiti nove goste. Radujemo se kongresu u listopadu, rekao je na kraju predsjednik ISTO-a Charles Etienne Belanger.
 

Gradske vijesti - 2016.