clanak False

Svi Sveti - privremena regulacija prometa

Gradonačelnik poziva sugrađane da koriste javni prijevoz prilikom obilaska počivališta svojih najmilijih. Na dane 31. listopada i 1. studenoga javni prijevoz bit će besplatan.
21.10.2016.
U povodu blagdana Svih svetih, a kako bi se svim građanima osigurala mogućnost  dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada te na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima:

Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševac,
Dubec – Markovo Polje.

Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih, izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati.
Sva će gradska groblja 31. listopada i 1. studenoga biti otvorena do ponoći.


U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.
S detaljnim pregledom prometne regulacije možete se upoznati na linku http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=81841 ili doznati na broju Pozivnog centra 072 500 400.

U želji da dani kada se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako i priliči našemu gradu, pozivamo sugrađane da njihova posljednja počivališta pohode organiziranim linijama javnog prijevoza!


 

Gradske vijesti - 2016.