clanak False

Svečanim koncertom otvorene fontane

Uz svečani koncert, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sinoć je otvorio fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice.
08.09.2016.


Uz svečani koncert, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sinoć je otvorio fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice.

Zahvalivši sugrađanima koji su, kako je naglasio, najzaslužniji za ovo velebno djelo gradonačelnik Bandić je dodao: Ovo je Zagreb kakvog smo sanjali, očekivali i kakvog želimo. Ovo je istinska europska metropola.

Brojni glazbeni izvođači, orkestar, svjetlosne projekcije i laserski show oduševili su, procjenjuje se, preko pet tisuća posjetitelja

Program su vodili Bobi (Vid Balog) i Rudi (Davor Dretar), a u glazbenom dijelu nastupili su Prljavo kazalište&Mladen Bodalec, Ivana Kindl, te orkestar i solisti Kazališta Komedija pod ravnanjem Krešimira Batinića: Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Adalbert Turner Juci koji su okupljene zabavljali poznatim starim zagrebačkim pjesmama kao što su  Dobro mi došel prijatelj, Tebi grade moj, Zagreb je najljepši grad, Serbus, Zagreb, Na Sleme i brojne druge.
Osim na glazbi naglasak je bio i na igri vode i svjetlosti kroz svjetlosne projekcije povijesnih vizura Zagreba i videozapise o glavnom gradu.

Izgrađenim fontanama dobila se nova vizura te reprezentativan prilaz gradskom središtu, čime se zaokružila davno zamišljena koncepcija Lenucijeve potkove.

Fotogalerija

Više o projektu


 

Gradske vijesti - 2016.