clanak False

Svečani obilazak prostora Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb namijenjen projektu Startup Factory Zagreb

Zagrebački gradonačelnik posjetio je novouređen prostor Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb namijenjen projektu Startup Factory Zagreb.
06.09.2016.

Danas, 6. rujna 2016. u 10.30 sati gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić posjetio je novouređen prostor Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb namijenjen projektu Startup Factory Zagreb.  Ovom prigodom Gradonačelnik je istaknuo koliko je bitno ulagati u nove i inovativne ideje koje će stvarati nova radna mjesta i poboljšati gospodarsku sliku ne samo Grada Zagreba, već i cijele zemlje.

Razvojna agencija Zagreb u suradnji s vodećim ICT kompanijama u zemlji - Hrvatskim Telekom-om, IBM-om  i tvrtkom SmartIS pokreće Startup Factory Zagreb – prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj. Ovaj jedinstven program uz novčani fond od  750.000 kuna bespovratnih sredstava osigurava i tehničku, infrastrukturnu, mentorsku i promocijsku pomoć namijenjenu  razvojnim timovima i startup-ovima.

Uz spomenute partnere, podršku programu pružaju i Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Prague Startup Centre, Lean Startup Croatia, eSTUDENT i Spin City.

Nakon što je u prosincu prošle godine, u konkurenciji 20 gradova, Zagreb proglašen najboljom adventskom destinacijom, nastavlja se s razvojem turističke ponude grada i pametnih gradskih tehnoloških rješenja. Zagreb ima za cilj postati smart city turistička destinacija, a Startup Factory Zagreb predstavlja stimulativnu odskočnu dasku razvoju novih i inovativnih rješenja.

U program Startup Factory Zagreb uključuje se na dva načina. Prvi način je prijavom na business hackathon na kojem će se koristiti IBM Design Thinking metodologija i Bluemix (platforma za izradu aplikacija). Drugi način ulaska u program je putem Javnog natječaja.

Prijave na natječaj zaprimaju se do 12. rujna 2016. Obrasci za prijavu su dostupni na linku http://startupfactory.tehnopark.hr/.

Za 5 do 10 razvojnih timova ili startup tvrtki koji se kvalificiraju za ulazak u program osigurano je do 150.000 kuna bespovratnih sredstava po timu kao i infrastrukturna, konzultantska podrška, edukacija i mentorstvo.

Novi prostor na Žitnjaku (240 m² od ukupno 1 109 m²  prostora Tehnološkog parka Zagreb) otvoren je u sklopu Razvojne agencije Zagreb i uz podršku Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, te uređen posebno za predakceleracijski program Startup Factory Zagreb. Cilj programa StartUp Factory Zagreb je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja.
Prostor se nalazi na  Robnim terminala, PJ Žitnjak, ulaz 1 HALA 9 Slavonska Avenija 52n. 

Gradske vijesti - 2016.