clanak False

Sudionici projekta Erasmus kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi učenike i voditelje iz OŠ Gornje Vrapče - sudionike dvogodišnjeg projekta ERASMUS PLUS.
15.04.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi učenike i voditelje iz OŠ Gornje Vrapče - sudionike dvogodišnjeg projekta ERASMUS PLUS – EUROPE  THROUGH THE LINES OF LITERATURE, u pratnji ravnateljice Ani Grbin Janović. Projekt u kojem sudjeluju učenici iz Španjolske, Njemačke, Italije, Poljske, Cipra i Hrvatske, financira Europska unija.

Učenica petog razreda Eva Berišić predala je tom prigodom zagrebačkom gradonačelniku zahvalnicu za podršku i prepoznavanje važnosti ovog Projekta, koji je i otvorio u veljače ove godine. Sudionici Projekta - učenici Filip Lončarić, Klara Radić i Eva Berišić istaknuli su da je ovo zanimljiv i zabavan način upoznavanja s književnim djelima - učenja o životima i radu istaknutih književnika Hrvatske i drugih zemalja sudionika. Ujedno učimo i o njihovoj kulturi, tradiciji, običajima, te kroz druženje vježbamo engleski jezik. U Hrvatskoj smo se upoznali s djelima i životom književnice Ivane Brlić Mažuranić kroz posjet Zagrebu i Slavonskom Brodu u kojem je živjela i radila te njenom rodnom gradu Ogulinu, a gostima smo pokazali i ljepote i znamenitosti našeg glavnog grada, dodali su učenici.

Do sada su u okviru Projekta, u strateškom partnerstvu šest zemalja, održana dva susreta, u Hrvatskoj i Španjolskoj, a na jesen slijedi posjet Njemačkoj, napomenula je voditeljica Ana Budojević.

Pomoćnica pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Katarina Milković naglasila je da je ovo jedan od Erasmusovih projekta koje podržava Grad Zagreb. Vrijedna je to inicijativa Europske unije s ciljem da se djeca upoznaju, druže i uče o kulturi i književnosti.
 

Gradske vijesti - 2016.