clanak False

Subotnja događanja

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se raznim manifestacijama i  javno zdravstvenoj akciji u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca.
01.10.2016.

Svjetski dan hodanja

U povodu obilježavanja Svjetskog dana hodanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pridružio se na ŠRC Jarun  javnozdravstvenim akcijama Hodanjem do zdravlja i Volonteri u parku koje je organizirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Cilj akcije je da se djelovanjem u zajednici informiraju i senzibiliziraju građani svih dobnih skupina o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na zdravlje ta da im se ponude organizirane aktivnosti promicanja zdravlja.

Osim hodanja oko jezera Jarun, organizirane su i motoričke i edukativne igre za djecu vrtićke i školske dobi, te mjerenje krvnog tlaka.


Dani pčelarstva

Na zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Bandić obišao je 2. Međunarodni pčelarski sajam Apitera 2016. Zagreb, koji se održava u suorganizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatskog pčelarskog saveza.

Zahvalivši Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću na pokroviteljstvu ove manifestacije,  koja se održava drugu godinu zaredom, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimir Bilek istaknuo je da se osim pčelarskih proizvoda koji se mogu kupiti i degustirati održavaju i predavanja za pčelare.


Volonterski tramvaj

Zagrebački gradonačelnik sudjelovao je u vožnji Volonterskim tramvajem na subotnjoj špici  kao najavi projekta 72 sata bez kompromisa, a  koji je krenuo sa okretišta na Zapadnom kolodvoru.

Kako se čulo,  projekt organizira Udruga SKAC Palma od 13. do 16. listopada, kada će više od 800 mladih oživjeti Zagreb beskompromisnim volontiranjem u 80-ak volonterskih akcija različitog karaktera – od ekoloških i radnih akcija do akcija sa socijalno osjetljivim skupinama ljudi.

Odazivam se uvijek akcijama koje promiču dobro i solidariziram se sa onima kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je gradonačelnik Bandić. Nema ljepše stvari nego biti darivan i darivati, biti voljen i voljeti i zato ova akcija 72 sata bez kompromisa ima apsolutnu podršku Grada Zagreba i gradonačelnika.


Manifestacija Otkrijte Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Na Europskom trgu gradonačelnik Bandić posjetio je manifetsciju Otkrijte Bjelovarsko- bilogorsku županiju koju organizira Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

U sklopu manifetacije  građani se mogu upoznati sa raznolikom turističkom ponudom, od kulturne baštine Bilogorskog turističkog puta, biciklističkih ruta, do eko proizvoda moslavačkih OPG-ova te jedinstvene gastro ponude Etno-kulinarske akademije iz Garešnice.


Obrtnici među nama

Gradonačelnik Bandić na Trgu bana Jelačića otvorio je Sajam Obrtnici među nama koju organizira Zagrebačka udruga potrošača s ciljem da se povežu hrvatski proizvođači i potrošači.  Sajam će se održavati do  do 8. kolovoza.

Drago mi je da Udruga potrošač organizirala i ove godine sajam Obrtnici među nama, na kojemu cijela Hrvatska prezentira ono najbolje što ima,  rekao je gradonačelnik. Upravo su Jelačić plac i Europski trg  dva kultna trga i na njima se trebaju događati ovakve i slične stavri.


Svjetski dan srca

U povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, gradonačelnik Bandić podržao je javnozdravstvenu akciju na Trgu bana Jelačića.

Ovogodišnji slogan akcije je Pokrenite svoj život – saznajte svoj kardiovaskularni rizik i spriječite razvoj srčanožilnih bolesti.



70. obljetnica tehničke kulture u Zagrebu

U Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisitvovao je 70. obljetnici tehničke kulture u gradu Zgarebu koja je organizirana kao završnica trodnevne manifestacije Dani tehničke kulture.

Manifestacija V. dani tehničke kulture održava se uz potporu Grada Zgareba, a u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture kojom se želi informirati javnost o nebrojenim mogućnostima bavljenja nekom od tehničkih djelatnosti.

Na prigodnoj svečanosti gradonačelnik je dobitnicima dodijelio i Nagradu tehničke kulture Dr. Oton Kučera za 2015. godinu.





Gradske vijesti - 2016.