clanak False

Subotnja događanja u gradu

10. hrvatski dan ljekarni / Sajam zimnice / Svjetski dan moždanog udara / turistička ponuda destinacije Daruvar - Papuk.
29.10.2016.
10. hrvatski dan ljekarni

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravio je prisutne na obilježavanju 10. hrvatskog dana ljekarni kojeg organiziraju ljekarne u Hrvatskoj, Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora.

Ovogodišnje obilježavanje posvećeno je temi Zdravlje očiju – suho oko i alergijski konjuktivitis koja je odabrana s ciljem osvještavanja građana o važnosti očuvanja zdravlja očiju i dobrog vida. Tokom dana ljekarnici u ljekarničkim jedinicama Gradske ljekarneZagreb savjetovat će građane kako osigurati svježinu očiju tijekom dugih sati pred računalom, vožnje, boravka u klimatiziranim prostorima, slobodnih aktivnosti ili nošenja kontaktnih leća.

Svjetski dan moždanog udara

Gradonačelnik Bandić pridružio se na Cvjetnom trgu obilježavanju Svjetskog dana moždanog udara u organizaciji Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Ovogodišnje obilježavanje bilo je fokusirano na sve aspekte pristupa liječenju moždanog udara, a liječnici KBC Sestre milosrdnice informirali su građane o važnosti prevencije moždanog udara, o simptomima i pravovremenom reagiranju.
Manifestacija se održavala pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Sajam zimnice i autohtonih proizvoda

Na Trgu bana Jelačića zagrebački je gradonačelnik obišao Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava ovaj vikend.
Sajam na kojem se predstavlja 118 izlagača iz svih županija Republike Hrvatske i Grada Zagreba održava se sa ciljem oživljavanja spravljanja zimnice te promocije autohtonih proizvoda Hrvatske.

Turistička ponuda destinacije Daruvar – Papuk

Gradonačelnik Milan Bandić, obišao je također na Cvjetnom trgu manifestaciju u sklopu koje se predstavlja turistička ponuda destinacije Daruvar – Papuk.
Predstavljanje organizira Grad Daruvar i Turistička zajednica Daruvar – Papuk, a na 15 štandova turistički ponuđači promoviraju Daruvarske toplice, daruvarska vina, sireve, pivo, džemove, pekmeze, proizvode od meda, slatke suvenire, te unikatne rukotvorine Udruge Korak. Ujedno će biti predstavljena i manifestacija u povodu Martinja.


 

Gradske vijesti - 2016.