clanak False

Studenti iz Műnchena kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je hrvatske studente iz Műnchena  predvođene zastupnikom u njemačkom parlamentu Josipom Juratovićem.
05.05.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je jutros u zgradi Gradske uprave  hrvatske studente iz Műnchena,  predvođene zastupnikom u njemačkom parlamentu Josipom Juratovićem.

Uspostavljanje kontakta s domovinom i upoznavanje njenih običaja, kulture i tradicije glavni je cilj Udruge studenata  koja ponajprije okuplja studente hrvatskog podrijetla  iz  Műnchena,  istaknuo je zastupnik Juratović. Prema njegovim riječima, gradonačelnik je dao punu podršku povezivanju studenata s domovinom kako bi ostali dio nje, jer mladi su naša budućnost.

Prošle godine smo u povodu obljetnice pada Vukovara organizirali mimohod kroz centar grada Műnchena  kako bi se svi prisjetili žrtava tog grada, a ove godine odlučili smo  uz Zagreb obići i Vukovar u koji putujemo već sutra, rekla je predsjednica Udruge Dragica Udiljak.  Udrugu smo osnovali 2013 godine i okuplja oko šezdesetak članova, a sve je više i studenata koji dolaze iz Hrvatske studirati u Njemačku ili su u potrazi za poslom.


Gradske vijesti - 2016.